Muusikoiden.net
04.06.2024
 

Etusivulle
JäsenetKirjaudu sisäänOma sivuPikaviestitRekisteröidyHakuOnline
Palaute

Jäsenkuvaus: ArtoK (#17582)

Rekisteröitynyt:03.11.2003
Viim. kirjautunut:06.06.2017
Viim. aktiivinen:06.06.2017 20:24   (6vuotta, 364vrk, 14h, ja 29min sitten)
 
Paikkakunta:Lempäälä
 
Avatar:
 
Kuvaus:Lauluntekijä, amatöörimuusikko ja kotistudioharrastaja. Aloitti musiikin tekemisen 70-luvulla.

Ensimäinen kosketus livemusiikkiin oli Urjalassa toiminut kansalaisopiston torvisoittokunta. Soitin aluksi tenoritorvea ja myöhemmin alttotorvea vuosina 1973...1976. Kitaransoittoon tutustuin koulun musiikkitunneilla . Aika pian sen jälkeen alettiinkin perustaa bändiä ja kirjoittaa omia lauluja.

The Holiday bändi toimi Urjalassa, Nuutajärvellä vuosina 1976...1982. Päästyämme silloisen suosikkibändin Ronski Gangin vakituseksi lämppäriksi, keikkaakin riitti säännöllisesti pari vuotta. Yksi omakustannussingle julkaistiin vuonna 1980. Kirjoittamani laulut 1967 ja Poor Sheena saivat jonkin verran radiosoittoakin. Kun kaikista bändin jäsenistä tuli insinöörejä ja sitten vielä perheenisiä, Holidayn toiminta loppui elokuussa 1982 Punkalaitumen Särkässä pidettyyn jäähyväiskeikkaan.
Lyhytaikaisia bändiyritelmiä olivat vielä Schlagerson Urjalassa, vuonna 1983 ja Lunatics Tampereella 1985...1986. Molempien ohjelmisto oli pääasiassa meikäläisen kirjoittamaa suomipoppia.
Holiday kavereiden kanssa jammailtiin vielä Tampereella 80-luvun loppupuoliskolla, mutta sen jälkeen oli n. 15 vuotta musiikillista hiljaiseloa. Ainoastaan työpaikan saunailloissa ja pikkujouluissa tuli joskus kitaran kanssa näyttäydyttyä.

Sillä aikaa toisaalla oli keksitty käyttää digitaalitekniikkaa musiikin tallennukseen, joka antoi mahdollisuuden kotikonstein tehdä siedettävältä kuullostavia äänitteitä (ainakin teknisesti). Siitä innostuneena rakensin pienimuotoisen kotistudion kellariini Lempäälän Kuljussa vuonna 2002. Omakustanne CD Jos Tietä Riittää oli valmis 2005, sisältäen 11 omaa lauluani.

Kesällä 2007 merkkipäiväni kunniaksi kokosin Holiday yhtyeen uudelleen 25 vuoden tauon jälkeen. Sen jälkeenkin on pienimuotoista toimintaa ollut ja se tullee jatkumaankin projektiluontoisesti ainakin jäsenten merkkipäivien yhteydessä.

Holidayn comeback sai minut innostumaan vanhan rockn rollin soittamisesta siinä määrin, että kokosin vuonna 2008 vähän vakituisemmin toimivan kokoonpanon. Toiminta onkin kohtalaisen säännöllistä ainakin siellä meidän kellarissa. Bändi toimii nimellä Rusty Train. Hankittuani vielä omat PA-laitteet, voidaan pienimuotoista keikkaakin tehdä . Ohjelmisto on vanhaa, klassista rockn rollia, muutamilla 60- ja 70-luvun pop lauluilla maustettuna (Chuck Berry, Little Richard, CCR, Rollig Stones, Doctor Feelgood ym). Samanhenkisiä omia laulujakin olen bändille tehnyt.

Muutamia artisteja ja bändejä, joiden musiikki eniten vaikuttanut minuun joko esikuvana tai ihan vaan kuunteluelämyksenä.
CCR
Rolling Stones
Beatles
Chuck Berry
Little Richard
Dr. Feelgood
Animals
Doors
Procol Harum
Marianne Faithfull
Neil Young
Eric Clapton
Santana
Bruce Springsteen
Leonard Cohen
Dusty Springfield
Juice Leskinen
Hurriganes
Ronki Gang
Dave Lindholm
Mikko Kuustonen
Edu Kettunen
 
Allekirjoitus:Asialliset asiat hoidetaan, mutta sitten soi rock'n roll


Maihinnousu »

Arto Kaarineva