Muusikoiden.net
05.06.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

19.08.2006: Oma otelaudan inlaykuviointi kotikonstei...


Tämä kannattaa harjoitella johonkin ensimmäseen paskaan kitaraansa minkä on omistanut. Mun kohdalla se oli Renon stratokopio.. body MDF yms joten saa mennä pieleen jos on mennäkseen :)

Eli hommaan tarvitaan Dremel tai vastaava. Eli pampun kokonen pieni kynäpora jossa on jotain 25,000rpm tms jolla saa tehtyä tarkkaa porausta ja näperrystä eri terillä. Tarvitaan epoksiautomuovikittiä(k-rauta tms). Mukaan paljon hermoja, tarkkaa kättä ja kärsivällisyyttä. Niin ja tietenkin lyijykynä.

Hahmottelin haluamani kuvion paperille oikeessa koossa jonka jälkeen kopioin sen otelautaan joka oli niin rutikuiva että siitä erottui lyijykynän jälki. Öljytyssä kaulassa ei välttämättä erota äärirajoja joka tulee ongelmalliseksi poratessa.
Kun kuvio oli valmis, kävin sen ääriviivat läpi kirurgiveitsellä. Sitten poran vuoro, ensin terävillä terillä reunoja jonka jälkeen tylpillä keskustoja.. kun kuvio on noin 2-3mm syvä ja sopiva niin sitten on muovin vuoro.
Muovi sekoitetaan kahdesta aineesta joka alkaa heti kovettumaan, eka hankalaa tahnaa jota on vaikea käsitellä. Tahnaa pitää käsitellä kokoajan jollain tikulla, kun se alkaa kovettua niin sitä täytyy painella peukalolla niin että se täyttää kolon kunnolla ja menee jopa yli äyräiden. 15min päästä tahna on kovettunut ja hiottavissa.
Hioin hiekkapaperilla koko nauhaväliä niin että kaikki muu katosi paitsi kuvio. Sitten hiontaterä dremeliin ja käydään läpi kuviota ja sen reunoja varovaisesti. Sitten kiillotusterä ja sillä myös. Tämän jälkeen harjaterä jolla poistetaan enimmät paskat puunsyistä. Sitten pestään otelaudan alkoholipesuliuoksella ja öljytään. Öljyämisen jälkeen kävin kuvion epätasaiset reunat läpi mustalla stabilokynällä jotta epätasaisuudet katoavat.

Voila, valmis! Ja ensi kerralla tarkemmin ja paremmin!

Kirjoittanut teemu.seppala 19.08.2006

            800×600  -  99 kt.


Arvostelu

4,14,14,14,14,1    (11 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Unnamed: Oli hieno vaikken tommosta tuu koskaan tekemään
-jxjj-: Onkohan tuo käytössä ihan huomaamaton? Kuvassa näyttää, että olis hiukan otelauta kuopalla...
morb: hieno fallos-kuvio. siitä plussaa.
Rockari_Aake: Osasit näköjään hommas..Hyvä!
juikka111: Hieno on. Tällaisia lisää tänne. :D
Guitarhell: Vois kokeilla tota, ku mun veljellä on yks vanha paska ibanezzi
L.Ruoska: Aikaa rankkaa runtua otelaudalle, mutta hienosti teit ja ennenkaikkea plussa siitä että kirjoitit artikkelin aiheesti =)
Elukkaa: voi perkele.. ite halusin kans tollaset mut .. ei raaskis laittaa tähä skittaa vois kokeilla eka toho vanhaa paskaa tuol mut hienosti tehty ite ku en uskaltais alkaa väsää..
esah: kiitti,täytyy yrittää perässä,katotaan..
Carvel: Todella hieno, toi kyllä innosti mua orailemaan tohon mun vanhempaan keppiin jtn.
Carvel: anteeksi, porailemaan.
Carvel: Niin huomaako tuota kohtaa käytössä? kun tuo näyttää olevan vähän kuopalla?
teemu.seppala: Kuvassa se joo näyttää vähän kuopalla olevan koko nauhaväli mutta kuvio ei ole. Käsissä kun katsoo niin ei se nauhavälikään näytä olevan kuopalla.. Tosin koverrettu otelauta on aina parempi otelauta :p Jos pelkää kuopallemenoa ni sit hioo varovaisemmin..
johanness: mitä öljyä käytit tuon otelaudan öljyämiseen? hieno rojektijuttu, btw!
Floyd25: Mikä Kari ai runkkari. Vanha pahkasika sarjakuva tos kuvassa.
FrozenMelody: "As far as I know" dremmeli, ei kkyllä vedä 25000rpm... Mut juu jees artikkeli...
teemu.seppala: FrozenMelody, Kovasti ne valehtelee että ihan 35,000rpm asti pitäis jopa päästä. http://www4.shopping.com/xPO-Dremel … eed-Rotary-Tool-With-40-Accessories
OSpI: mistä kynäpora?
OSpI: siis halvalla/vuokralle, jos ei halua nyt montaasataa sijoittaa siihen

Yhteensä 19 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Elektroniikka ja soitinrakennus

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle