Muusikoiden.net
04.06.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

18.10.2014: Jorgoksen Kalusto


Kesken on. korjaan ja lisään infoa kuhan kerkiä/jaksan.

Soittaminen alkoi joskus vuonna 2000 jolloin alkoi infernaalinen kitaran vinkuminen porukoilta, kitaraa oli tullut jonkin verran rämpyteltyä kun isäukko oli soitellut bändissä joskus vuonna pottu ja kives. Hältä tuo harrastus loppu kun menetti sormensa töissä, joka on ihan oma stoorinsa. Kuitenkin ukolla oli jäänyt kitara projekti. Palasina oleva Ibanez Blazer, mikäli en ihan väärin muista. Tätähän tuli joskus rämpyteltyä, kunnes ukko meni ja vaihto sen johonki moottoripyörän raatoon. Pari vuotta myöhemmin tuli jostain älytön palo alkaa soittelee kitaraa ja alkoi se ensiskeban ruinaus. Sainkin vihdoin ja viimein jouluna 1999 kitaran joululahjaksi. Williams merkkinen se oli ja näytti Jackson Dinkyltä. Kaverinaan 15w smarvo Vahvistin. Eli tyypillinen Anttila kitara. Siitä se sit lähti.

Bändihommat alkoi kaiketi joskus 2003 loppuvuodesta.
Näinä aikoina puuttui joka prokkiksesta poikkeuksetta basisti ja kitaristeja oli joka töötissä. Paskana soittajana sitten antauduin ja rupesin vetää bassoa ku muuten tullu hommasta mitään. Eräällä nuorisotilalla kun reenailtiin siellä oli jonkinlainen kalusto valmiina ja bassona punainen Ibanez GSR 200. Itse pidin ko bassosta ja sopi itselleni hyvin. Aloin siis kinuamaan porukoilta bassoa. Hommasin siis paikallisesta musa liikkeestä käytetyn sähkösinisen GSR 200-basson, joka on mulla edelleen. Eräänä päivänä tuli kaverin kanssa keskustelua 5-kielisen eduista joten kokeilin kurillaan bassoon "5-kielisen" virettä, eli viritin sen BEAD-vireeseen ja hyvin pian kuvaan astui 5-kielinen B.C. Rich Warlock.

Ajat meni bändiä ei meinannu saada millään läjään ja pikku hiljaa mukaan tuli rummut, jotka on myös aina kiinnostanut, mutta ongelmana oli aikasemmin ollut soittopaikan puute. No nyt asuimme omakotitalossa ja ostin kesäduunista päästyä kaverilta rummut sekä Harley Davidson rautapää projektin (No totta kai jokaisella 15-kesäsellä hevimuusikolla pitää nyt harrikka olla!). Thomannilta tilasin Peltisatsin. Sabian xs20, joka sisälsi kaupan päälle ylimääräsen 12"splashin ja 18" Crashin. Muistelisin maksaneeni tästä riemusta 202, risat. Tietenki siinä sivussa ständiä/clamppiä yms hilpetööriä. Muistan naureskelleeni paikallisessa musaliikkeessä pelkän samansarjan 20"riden maksaneen saman verran kuin koko satsi maksoi itselleni. Myöskin aina ollut perverssio polkea kahdella bassarilla.

Äänitys tuli vuosien varrella tutuksi. En muista milloin olisin ensimmäsen kerran äänittänyt mutta kalusto oli aina kokolailla paskaa. Lähtien c-kasetti mankasta aina tietokoneen mic-lineen. Saundi oli kamalaa. Taisin pirun kauan käyttää jotain Fruity Loopsia sekvensseri ohjelmana. Tämä kalusto on parantunut vuosien varrella kuten tieto-taitokin.

Koskettimet pysyi vuosia sivujuttuna ja lähinnä eräänlaisena värintuojana korkeintaan jos niitä edes käytti. Eräänä päivänä innostuin soundtrackeistä
ja niin tämäkin soitin pääsi kukoistamaan.
Nykyään tämä "homo soitin" on pääinstrumenttini.

Kamalistaus:

Koskettimet:

Jostain tuntemattomasta syystä mulla on kaikki KORGeja. Turha kysyä miksi kun en itsekkään osaa vastata siihen. Joskus jollain laina rolandeilla kikkailin, mutta muistan saundien yhteen liittämisen olleen yhtä helvettiä joten se jäi vähän siihen.
Suurin sudenkuoppa tällä soitinvalmistajalla on piano saundi. sen saa kuulostamaan ihan ookoolta liittämällä kelloa yms sekaa mutta esim akustisen kitaran kanssa kuulostaa varsin kamalalta. Nooh.. kyllä sillä nyt keikat kestää vetää ennemmin kuin alan hilaamaan pianoa mukana. Käytän EZKeys-softasynaa jos pianoilla haluaa.

TR61
Tämä on ensimmäinen oikea työasema syna mitä olen omistanut. tätä ennen on ollut kaikenmaailman kotikiippareita ainoastaan. Mielestäni oikeinkin pätevä
perus workkari, jossa mahdollisuus samplerille. SD-korttipaikalla.

TRINITY Plus
Toinen kiipparini. käytän erityisesti lead/kello/Torvi saundeja tästä. Puolipainotetut koskettimet, kosketusnäyttö, Disketti-asema. myös sampleri optiollinen. Ribbonilla saa aivan sairaita vingutuksia aikaan.

N364
Tämähän se jousisaundin kuningas on. AI2-synteesi toimii mielestäni tähän parhaiten, joten tämä laite on primary tähän. Disketti-asemalla.

KARMA
Hyvin samantyyppinen "teeärrän" kanssa, joskin saundit ovat kirkkaammat ja karma toiminnolla
on kiva pelleillä. Harpsichord/kello-saundin kurko. Disketti-asemalla.

X2
Tämä vaihtui X5D:n kanssa ja on ainoa 73 kiippari, jonka omistan. Samat saundit löytyy "ännästä" myös. pidän tätä himassa karman kanssa sävellys/äänitys/midi-ohjaus käytössä.

Kitarat:

Jackson RR3
Tämän ostin bändikaverilta. Mikkeinä Kerry King setti eli EMG 85,81 sekä booster. Aito floukka.

Ibanez RG 270
9 viimeistä nauhaa koverrettu. Öljykaula.
Tuntematon mutta todennäköisesti ibanezin valmistama lisenssi floykka. Mikeistä ei tietoa, mahdollisesti orkkikset lukuun ottamatta takamikkinä olevaa Emg-hz.

B.C Rich Platinum Ironbird
Tää hirvitys on kulkenu mulla kauan.
Orkkis kuntonen ja perus jees mättökirves.
Kiinteä talla ja kielinä retee 13 setti.

Bassot:

Ibanez GSR 200
Eka bassoni ja vähän elämää nähnyt. Yleisimmin 5-kielisen vireessä.

Rummut:

Pearl EX 2004
Ostimapas tälläset kun vanha setti tulimuutyä muuton takia.

Kick 22"x18"x2,
rTom 10"x8"
rTom 12"x9"
rTom 13"x10"
fTom 14"x14"
fTom 16"x16"
snare 14"x5.5"

Pelteinä vaihtelevasti Meinliä,Sabiania,Zildjiania, wuhania.

Rumpujen SetUp ikään kuin peilitetty eli samat kamppeet kummallakin puolella, johtuen vahvasta sekakätisyydestä.

Äänistys:

ESI ESP1010-Äänikortti
Steinberg Cubase 5

Paljonkäyttämäni plugarit:
Guitar Rig 5
Symphonic Orchestra
Symphonic Choirs
Korg Legacy (sis mm. valvestation soundit)
Ezkeys
Ezdrummer

Rauta softan ympärillä:
Dell optiplex gx620
Win XP
4,00 gb ram

Mikkeinä mm. Behringer B-1 isokalvo, Shure sm58/57/C606.


Muuta:
Yamaha MG16/6fx Mikseri
Yamaha p2000s Päätevahvistin
Art dmv-pro 2-kanavainen räkkimultiefekti
Tech-21 Sansamp rbi Räkki Bassosärö
Epämääräsesti erillaisia DI-bokseja, kuulokkeita, säröpurkkeja (mm. ibanez thrash metal,boss metalzone/sd-1 yms). K&M popkilleriä. Ja lisää tulee ku pelimerkkiä sattuu olemaan.

Menneitä vermeitä:

Bassoja:
ESP/LTD F-255 5-Stringer
B.C.Rich Warlock 5-Stringer
B.C.Rich Warlock 4-Stringer
B.C.Rich Beast 4-Stringer
Fender Jazzbass 5-Stringer

Kitaroita:
B.C.Rich Platinum Warlock - Kitara
Gibson SG faded
Gibson SG 61 reissue
Gibson SG Gothic
Epiphone Goth Explorer
Epiphone Les Paul special
Jackson JS32 Warrior
Jackson RR3R
Jackson Pro Kelly
Fender Stratocaster (mexico)
Ibanez Roadstar
Ibanez RG

Koskettimia:
X5D

Rumpu setit:
Tama Swingstar 22", 12",13",16",14"
Ludwig Accent 20"x2, 10",12",14",16",14"
Pearl Export 20"x2,8",10",12",13",16",18" 14"

Kirjoittanut Horojormis 18.10.2014

            2048×1536  -  463 kt.

3264×2448  -  2094 kt.


Arvostelu

2,42,42,42,42,4    (5 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle