Muusikoiden.net
31.05.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

28.04.2009: Ibanez RG7 CST


Termos!

Pistin taannoin sevenstring.org sivustolle ostoilmoituksen Ibanez RG2027x kitarasta, ja huomautuksen että RG7:kin kelpaisi. Tein tämän puolivitsillä koska tiesin että kitaroita on niin harvassa, ja kukaan ei halua niistä oikein luopua ainakaan budjettini sallimissa rajoissa.

Onni sitten potkaisi oikein olan takaa, nimittäin muutaman "good luck trying to find a Rg7" -kommentin jälkeen eräs puolalainen käyttäjä kirjoitti että hänellä olisi itseasiassa RG7 myynnissä.

Kerrotaampa hieman kitaran historiasta jotain.

Kyseessä on siis vuoden 1999 J-custom malli, jota tehtiin (lähteestä riippuen) joko 18 tai 24 kappaletta. Kitara nauttii Ibanez -keräilijöiden ja soittajien keskuudessa kulttisuosiota ja onhan kitaraa ylistetty jopa parhaaksi Ibanezin tekemäksi seiskaksi.

Tässä speksit:
Mahogany Body
Flame Maple top
25.5" 3pc Maple neck with Ebony fretboard
No Inlays
Wizard 7 profile
DiMarzio Custom7 pickups (h-h setup)
L.R. Baggs Piezo pickups with a preamp
Double Locking Edge Pro -tremolo
Two output jacks. One for magnetic and one for piezo pickups.

Eli tälläsestä hevihirmusta kyse.

Kitara saapui eilen Puolasta. Otin kitaraa varten pankkilainan joten ei ihan halvin vehje ollut. Näitä on niin vähän että kitaran arvo vaan nousee vuosi vuodelta.

Kitaran kaula tuntuu todella hyvältä kädessä, vaikka en suuri risukaulojen fani ole ollutkaan. Kummasti vain tuo seitsemäs kieli muuttaa sitä asiaa, tuoden kaulaan lisää leveyttä.

Piezoissa on aivan mahtava saundi, talla pitää vireen ja kitaraan vaihdetut BKP Nailbomb ja Coldsweat mikit antavat juuri sopivasti mökää vähän julmempaankin menoon.

Kitara on todella hyvässä kunnossa 10vuotiaaksi. Ainoastaan 1 pieni kolhu löytyy bodyn takaosasta ja bodyn persiissä olevan hihnatapin vierestä on lohjennut pala lakkaa pois. Tämä on kuitenkin ollut jo silloin kuin ensimmäinen omistaja osti kitaran liikkeestä. Kitaraliikkeessä oltiin sanottu että kitara oli tullut "varmentamattomana" laukussa tehtaalta, eli kaiketi jonkinlainen pehmustus puuttunut sieltä hihnatapin luota ja ottanut sitten damagea matkalla.

Nämä kuitenkin ovat kosmeettisia pikkuvikoja. Kitarassa on suora kaula, exellent+ kuntoset nauhat ja kitara on muutenkin hyvänä ja puhtaana pidetty verme.

Tämä on näistä harvinaisista kitaroista sitä harvinaisempaa mallia. Kitaraa tuotettiin 2:ssa erässä:
RG7-PB1-VV ja PB-2VV.
Ainoa ero kitaroilla on kitarassa käytetty nauha-materiaali.

PB1:siä on tarinan mukaan 6 kappaletta (minulla siis tämä malli) ja siinä on SBB216-195 nauhat, kun taasen loput kitarat tuotettiin SBB215-175 nauhoilla.

Olen rakastunut tähän vermeeseen ja tuskin koskaan siitä luovun. Ja jos luovun niin en kyllä ainakaan halvalla.

Tässä olisi vielä pientä pätkää juutuupista missä Limp Bizkit -kitaristi Wes Borland esittelee ko. kitaraa. Äänenlaatu ei ole mikään hifi, mutta ei kyllä surkeimmastakaan päästä.

http://www.youtube.com/watch?v=wI8e8LU4yHU

Kirjoittanut mentaali 28.04.2009

            450×600  -  49 kt.


Arvostelu

3,83,83,83,83,8    (11 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

sam-u: ihan mielenkiinnosta, kun en ibaan ole perehtynyt, niin mitä tuollaisella on sitten hintaa? onhan toi kuitenki 24 maailmassa semikova juttu!
Ze Kink: niktillä on kyllä aika mielenkiintoisia keppejä muutenkin.
mentaali: Kerron sen että kitara maksoi yli 2k euroa. Dollareissa yli 3000... nikt omistaa juu muutaman LA Customin, hullu miäs mut mahtava kauppakumppani.
Sanpa: Terve!
Sanpa: No se viesti lähti vähän turhan ajoissa. Jees, elikkäs mulla sattuu myös olemaan täysin sama kitara itelläni. Hankin sen noin 7 vuotta sitten kun mulla oli Levytukussa tuttava myyjänä, joka sitten onnistui diilaamaan mulle kyseisen kepin jotain kautta.
Sanpa: Nii joo ja www.reversionband.com sivuilta voi katella livekuvia kitarasta.
mentaali: Heh! Löysit käytettynä vai oli Old New Stockia? Janne levytukusta sano et noit tuli aikoinaa pari suomeen levytukkuu myyntii ja hinnat oli jotain 18 000mk

Yhteensä 7 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle